Om Testfakta

Om Testfakta

Testfaktas uppdragstester

Vid uppdragstester åtar sig Testfakta att testa en produkts kvalitet och prestanda på uppdrag av en tillverkare eller återförsäljare. Oavsett om det gäller uppdragstestning eller vår ordinarie testverksamhet är utgångspunkten densamma – att som oberoende part visa på relevanta och för konsumenten viktiga skillnader mellan olika produktalternativ.

Guidar köparen. Främjar kvalitet.

Testfaktas uppgift är, att som oberoende part, visa på relevanta och för konsumenten viktiga skillnader mellan olika produktalternativ.

Konsumenten står alltid i fokus

Det började med ett test av solkrämer 2001. Sju stora nordiska dagstidningar, däribland Dagens Nyheter, Verdens Gang och Sydsvenskan, såg en potential i ett vetenskapligt material med en redaktionell kostym. Därmed var nyhetsbyrån Testfakta född.

"Oberoende är ett grundvärde"

Research Institutes of Sweden, RISE, har utfört mångder av produkttester på uppdrag av Testfakta. RISE drivs som ett statligt aktiebolag och sysslar med allt från grundforskning till kvalitetstester och certifieringar. De flesta kunderna finns inom det svenska näringslivet.

Testfakta samarbetar med Europas största laboratorier

Kvalitet och oberoende är ledorden för all Testfaktas verksamhet. Samarbeten med Europas största laboratorier ger
test­resultaten både trovärdighet och vetenskaplig tyngd.

Testfakta är ett oberoende test- och researchföretag specialiserat på laboratorietest och utvärdering av konsumentprodukter.

Testfaktas verksamhet består av två delar:

Testfakta Editorial

Testfakta driver konsumentsidan testfakta.se, som riktar sig till nordiska konsumenter. På sajten publiceras resultaten från våra tester samt guider och artiklar. Konsumentsidan är annonsfinansierad och allt innehåll är kostnadsfritt för läsaren. 

Nyhetsbyrån Testfakta är nordens ledande nyhetsbyrå på konsumentområdet. Sedan starten 2001 har vi försett medier med kvalificerad konsumentjournalistik baserad på resultat från laboratorietester av konsumentprodukter.

Testfakta Research

Testfakta testar även produkter på uppdrag av tillverkare och återförsäljare. Uppdragsverksamheten är skild från nyhetsbyrån och konsumentsidan, både organisatoriskt och bolagsmässigt.

Tillvägagångssättet vid uppdragstester är detsamma som för vår ordinarie testverksamhet, med den skillnaden att produktionskostnaden betalas av uppdragsgivaren och inte som annars av testfakta.se eller Nyhetsbyrån Testfaktas kunder.

Utgångspunkten för båda verksamheterna är att som oberoende part visa på relevanta och för konsumenten viktiga skillnader mellan olika produktalternativ.

Vi älskar mätvärden

Avancerade tester i laboratoriemiljö ger svar på viktiga frågor om kvalitet och prestanda.

Vilken cykelhjälm ger bäst skydd till mitt barns huvud? Vilket tvättmedel är mest effektivt utan att bleka kläderna? Är det färre bekämpningsmedel iekonlogiska bananer?

För att få relevanta svar på den här typen av frågor räcker det inte med att titta, klämma och känna på produkterna. Det krävs avancerade mätningar i en kontrollerad laboratoriemiljö.

Alla Testfaktas tester utförs av oberoende test- och forskningslaboratorier, som är experter inom sina respektive produkt- och provningsområden.

Därför utgör också testerna unik informationsom uppskattas av läsarna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad med senaste tester, guider, krönikor och temaartiklar. Läs mer här.