Guidar köparen. Främjar kvalitet.

Guidar köparen. Främjar kvalitet.

Testfaktas uppgift är, att som oberoende part, visa på relevanta och för konsumenten viktiga skillnader mellan olika produktalternativ.

Avancerade tester i laboratoriemiljö ger svar på viktiga frågor om kvalitet och prestanda.

Vilken cykelhjälm ger bäst skydd till mitt barns huvud? Vilket tvättmedel är mest effektivt utan att bleka kläderna? Är det färre bekämpningsmedel i ekologiska bananer?

För att få relevanta svar på den här typen av frågor räcker det inte med att titta, klämma och känna på produkterna. Det krävs avancerade mätningar i en kontrollerad laboratoriemiljö.

Alla Testfaktas tester utförs av oberoende test- och forskningslaboratorier, som är experter inom sina respektive produkt- och provningsområden.

Vi vägleder konsumenter till produkter och tjänster som uppfyller deras förväntan och behov. Våra tester och undersökningar påverkar tillverkare och återförsäljare att bättre erbjuda det som efterfrågas. Tillsammans driver vi marknaden mot bättre produkter och tjänster.

Om Testfakta

Testfakta är ett oberoende test- och researchföretag specialiserat på laboratorietest och utvärdering av konsumentprodukter.

Testfaktas verksamhet består av två delar:

Testfakta Editorial

Testfakta driver konsumentsidan testfakta.se, som riktar sig till nordiska konsumenter. På sajten publiceras resultaten från våra tester samt guider och artiklar. Konsumentsidan är annonsfinansierad och allt innehåll är kostnadsfritt för läsaren. 

Nyhetsbyrån Testfakta är nordens ledande nyhetsbyrå på konsumentområdet. Sedan starten 2001 har vi försett medier med kvalificerad konsumentjournalistik baserad på resultat från laboratorietester av konsumentprodukter.

Testfakta Research

Testfakta testar även produkter på uppdrag av tillverkare och återförsäljare. Uppdragsverksamheten är skild från nyhetsbyrån och konsumentsidan, både organisatoriskt och bolagsmässigt.

Tillvägagångssättet vid uppdragstester är detsamma som för vår ordinarie testverksamhet, med den skillnaden att produktionskostnaden betalas av uppdragsgivaren och inte som annars av testfakta.se eller Nyhetsbyrån Testfaktas kunder.

Utgångspunkten för båda verksamheterna är att som oberoende part visa på relevanta och för konsumenten viktiga skillnader mellan olika produktalternativ.

TEMA SOVA

Allt för din nattsömn

Tester av sängar, bäddmadrasser och kuddar samt guider och artiklar om sömnrelaterade produkter.