6

Så fixar du krislådan

Publicerad: 9 Sep, 2017 i Hem > Konsument > Så fixar du krislådan
Efter att ha varit en ickefråga i många år har svenskarnas hemberedskap, som myndigheterna vill kalla den del av krisberedskapen som gäller hemmet, åter kommit i fokus. Det märker Anna Teljfors Lundwall, som är kommunikatör på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Omstritt ämne i många Stearinljus

Publicerad: 14 Dec, 2015 i Hem > Hem & hushåll > Omstritt ämne i många stearinljus
– Det finns helt enkelt inte någon anledning att använda palmolja i ljus när tillgången på animaliskt fett från slaktavfall är så pass stor, säger Anna Norberg, presstalesperson på Svanen.

Peruker klarade brandtest

Publicerad: 14 May, 2012 i Hem > Föräldrar & barn > Peruker klarade brandtest
– Vi har gjort ett stickprov av de här produkterna eftersom de har utpekats som en riskgrupp, säger Camilla Westlund, inspektör på Kemikalieinspektionen.Fem maskeraddräkter, tre peruker och en ansiktsmask antändes av en låga som skulle motsvara ett Stearinljus.

Här brinner Ikeas gran Laboratorietest

Publicerad: 20 Dec, 2008 i Hem > Hem & hushåll > Här brinner Ikeas gran
Äkta gran eller en i plast? Frågan är en riktig vattendelare bland svenskarna och brukar så här års debatteras flitigt runt middagsbord och på olika internetforum. Medan traditionalisterna argumenterar med barrdoft och minskad miljöpåfrestning håller plastförespråkarna fram saker som

Fakta om testet

Publicerad: 17 Dec, 2008 i Hem > Hem & hushåll > Fakta om testet
Fakta om testet SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har på uppdrag av Testfakta testat åtta plastjulgranar avseende brandsäkerhet och användarvänlighet.De testade plastgranarna kommer från följande leverantörer: * Järnia* Clas

Billig sovsäck lika bra som dyr Laboratorietest

Publicerad: 25 May, 2007 i Hem > Sport & fritid > Billig sovsäck lika bra som dyr
Att köpa en sovsäck är lätt förvirrande. Antalet modeller är stort och priserna varierar från dryga 100-lappen till flera tusen kronor.Men vad behöver man egentligen för några nätter i tältet, båten eller på skolresan under sommarhalvåret?