
3
Svenskarnas matvanor ett folhälsoproblem
– För mycket socker, salt och mättat fett och för lite frukt och grönt, fisk och fullkorn är matvanor som vi vet ökar risken för hjärt- och kärlsjukdom, typ 2-diabetes och vissa cancerformer. Därför är resultaten oroväckande, säger Anna Karin Lindroos, chef för
Billig mat inte sämre än dyr
Livsmedelsverket har jämfört två olika matkorgar - en normalpriskorg och en lågpriskorg. Halterna av olika näringsämnen har analyserat liksom 400 bekämpningsmedel, skadliga metaller, dioxiner och andra giftiga ämnen.Resultaten visar inte på några skillnader i n
Margarin nästan fritt från transfett
Halten transfett i margarin ligger i dag på mindre än en procent.- Det är mycket positivt att tillverkarna lyssnat på konsumenterna och Livsmedelsverket och sänkt halterna av transfett i sina produkter, säger Anna Karin Lindroos på Livsmedelsverket i ett pressme