6

Farliga bakterier i vart tionde köttprov

Publicerad: 18 Dec, 2014 i Hem > Livsmedel > Farliga bakterier i vart tionde köttprov
Myndigheten har analyserat 177 prover av nötkött från EU-länder eller länder utanför EU. I 23 av proverna fanns Stec-bakterier som kan ge upphov till Ehec. Ehec kan ge allt från Milda magproblem till blodiga diarréer och njursvikt.– Hanterar du köttet rätt kan du vara helt lug

Milda återkallas från butik

Publicerad: 30 May, 2012 i Hem > Livsmedel > Milda återkallas från butik
Vassle (mjölkprotein) kan ge allergiska reaktioner hos laktosintoleranta.Enligt företaget hade ämnet fallit bort från ingrediensförteckningen i samband med att man ändrade designen på förpackningen.

Rekordmånga tbe-smittade

Publicerad: 15 Feb, 2012 i Hem > Kropp & hälsa > Rekordmånga tbe-smittade
Det Milda vädret i kombination med många värddjur innebar att det var ett fästingrikt år 2011. På flera platser i landet tog vaccinet slut eftersom det var så många som ville vaccinera sig. Det är ännu för tidigt att säga hur fästingrikt detta år blir.

60 000 till Vasaloppets vintervecka

Publicerad: 25 Jan, 2012 i Hem > Sport & fritid > 60 000 till Vasaloppets vintervecka
Tjejvasan, Kortvasan och Stafettvasan har slagit sina respektive rekord i antalet anmälningar.Vasaloppets vintervecka inleds med Kortvasan den 24 februari. Totalt genomförs nio lopp under tio dagar.

Läcker efter en kort promenad

Publicerad: 2 Nov, 2007 i Hem > Föräldrar & barn > Läcker efter en kort promenad
Vinterstövlarna ska stå rustade mot både kyla och väta. Kalla och fuktiga stövlar ger frusna och blöta barnfötter och det kan lätt förstöra även den finaste vinterdag. Som förälder förutsätter man att stövlarna klarar bägge delar och för att ta reda på om det st

Hitta rätt i djungeln av lättmargarin Laboratorietest

Publicerad: 20 Apr, 2007 i Hem > Livsmedel > Hitta rätt i djungeln av lättmargarin
Fett är nyttigt i lagom dos. Men lika viktigt som det är att äta rätt mängd är det att äta rätt sorts fett.Testfakta har analyserat innehållet i tolv vanliga fabrikat av lättmargarin och tittat hur mycket fett, vatten och salt de innehåller.