5

Coca-Cola slutar med omtvistad tillsats

Publicerad: 9 May, 2014 i Hem > Livsmedel > Coca-Cola slutar med omtvistad tillsats
Tillsatsen används för att stabilisera och smaksätta drycker som innehåller frukt och finns bland annat i produkterna Fanta och Powerade. BVO är patenterat som flamskyddsmedel och får inte användas i livsmedel inom EU.

Fanta apelsin farligt för pollenallergiker

Publicerad: 4 Apr, 2012 i Hem > Livsmedel > Fanta apelsin farligt för pollenallergiker
Efter bara ett par klunkar av läsken fick Christer Peters en kraftig allergisk reaktion, berättar han för Sydöstran. Han trodde att han fått en stroke, ena mungipan hängde och halva ansiktet blev bedövat. Efter att tagit medicin lugnade reaktionen ned sig.På burk

ICA bojkottar Coca Cola

Publicerad: 12 Apr, 2011 i Hem > Livsmedel > ICA bojkottar Coca Cola
Bojkotten började i måndags och börjar nu märkas ute i butikerna. Parterna står långt ifrån varandra. ICA vill se en prissänkning medan Coca Cola i stället vill höja priserna.

Fakta om testet

Publicerad: 26 Apr, 2007 i Hem > Livsmedel > Fakta om testet
Undersökningen är gjort av laboratorieföretaget Analycen.Bensen är ett cancerframkallande ämne som kan uppstå som en kemisk reaktion i läsk som innehåller natriumbensonat (E 211) och askorbinsyra (E 300).Gränsvärdet för halten bensen i dricksvatten är inom EU

Cancerämne i vanlig läsk Laboratorietest

Publicerad: 19 Apr, 2007 i Hem > Livsmedel > Cancerämne i vanlig läsk
– Bensen är ett ämne som inte ska finnas i livsmedel, säger Kettil Svensson som är toxikolog vid Livsmedelsverket. Testfakta har låtit laboratorieföretaget Analycen i Lidköping analysera halten av det cancerframkallande ämnet bensen i några vanliga läskedrycker.