 
    
          
      12
    
        Gjutjärnspannorna steker ojämnt på Induktionshällen Laboratorietest
      För den som tröttnat på sönderrepade stekpannor i miljöfarliga material så är kanske en panna i gjutjärn ett mer hållbart alternativ. Testfakta har testat sju olika pannor – tre klassiska gjutjärnspannor, tre med en emaljerad stekyta, och en panna i så kallat lättviktsgjutjärn. Det
    
  Billigaste Induktionshällarna blev bäst i test Laboratorietest
      Stängde jag verkligen av plattan? Den frågan får många att göra helt om i farstun. Med induktionstekniken är dock frågan nästintill passé.Tekniken bygger på att en så kallad induktionsspole, som ligger under varje kokzon, alstrar ett magnetfält
    
  Spara tid och energi med rätt vattenkokare
      Den blir nog aldrig utsedd till årets julklapp. Ändå ligger den ofta där under granen – vattenkokaren. Denna omtyckta trotjänare fyller fortfarande en funktion som energisparare i hemmet. Att koka upp tevattnet i en kastrull på spisen med gamla gjutjärnsplattor drar nästan dubbelt så m
    
  Vanligare med brand i hyresrätt
      Över 800 bostadsbränder i tio kommuner kartläggs i rapporten. Varför det oftare brinner i hyresrätt är inte klarlagt.
- Kanske är det fler som bor i hyresrätt som tillbringar mycket tid
hemma. Det finns säkerligen fler Induktionshällar i bostadsrätter och
    
  Vattenkokaren - smart sätt att spara pengar Laboratorietest
      En vattenkokare är det energisnålaste sättet att koka vatten på. En gjutjärnsplatta drar dubbelt så mycket energi och även en Induktionshäll drar mer.Dessutom går det fortare att koka upp vattnet i kokaren jämfört med spisen. De flesta av oss använder förmodligen vattenkokare