4
Bacon stoppas efter listerialarm
De produkter som stoppas är Bacon Scan Butchers Choice och Bacon Scan 3×140 gram, med tillverkningsdatum den 29 maj och utgångsdatum den 22 juli.I stora mängder kan listeriabakterier infektera viktiga organ i kroppen. Bakterien dör vid upphettning över 72 grader
Risk för salmonella i Coops färs
Risken berör Coop Nötfärs 2 000 gr, Coop Blandfärs 500 gr, 1 000 gr och 2 000 gr och Coop Hamburgare 425 gr och 1 130 gr samt Coop Hamburgare Bacon.För nötfärsen är sista förbrukningsdag 28-31 maj, blandfärsen 28 maj-1 juni, hamburgare 29-30 maj och hamburgare
Många larm om farlig matbakterie
I år har larmen om listeriabakterier i olika mat-produkter duggat tätt. I förra veckan drogs flera olika korvfabrikat in från bland andra ICA och Atria efter att smittan upptäckts i produkterna. I november drog Scan in ett parti Bacon och i somras handlade det om falukorv