Godkänt babyskydd klarar inte sidokrock

Godkänt babyskydd klarar inte sidokrock

En docka med sensorer som läser av krockens påverkan på bröst, huvud och nacke placeras i babyskydden. Foto: CSI S.p.A
Babyskydden fästs i sin ISOFIX-bas på en krocksläde som simulerar bilsätet. Släden körs och krockas sedan mot en barriär. Foto: CSI S.p.A
Panelen i användartestet fick prova på att montera och placera samtliga basenheter och babyskydd - för att sedan ge omdömen och kommentarer. Foto: Daniel Rosik
Testfakta har testat nio babyskydd från välkända varumärkena på den svenska och norska marknaden. Foto: Rickard Kilström
Laboratorietest

Det finns två olika standarder för certifiering - UN-R 129 och UN-R 44 - som båda innebär att babyskyddet är testat och godkänt. Bara i den ena ingår bedömning av resultat från sidokollisionstest. Testfaktas laboratorietest av nio godkända modeller visar på stora skillnader i krocksäkerhet.

Laboratorietest
Peter Willebrand Publicerad: 17 Jan, 2021
Läs senare

Testfakta har testat nio babyskydd från de större varumärkena på den svenska och norska marknaden med fokus på krocksäkerhet. Även användarvänlighet och montering har ingått i utvärderingen.

Krocktesterna har utförts på det ackrediterade laboratoriet CSI S.p.A i Italien medan användarvänligheten testats av en panel med flerbarnsföräldrar.

[PDF]

Sju av de nio babyskydden i testet är av typen i-Size, vilket innebär att de är godkända enligt den nyare standarden R129. Övriga två är godkända enligt den äldre standarden R44. Båda är giltiga och finns tillgängliga på marknaden idag.

En av skillnaderna är att den nyare R129 inkluderar test av skydd vid sidokrockar, något som saknas i R44-certifieringen.
– Syftet med UN-R 129 (i-Size) ligger i linje med den generella utvecklingen mot allt säkrare stolar och skydd. Det ska även underlätta användandet och ge en säkrare monteringen för konsumenterna, oavsett bilmodell, säger Katarina Bokström, projektansvarig vid NTF. 
– Mer tekniskt specifikt utgår R129 också från barnets längd medan R44 är baserat på vikt. Tillverkaren ska alltså ange längden på barnet som stolen är anpassad för - istället för vikten, säger Katarina Bokström.

Katarina Bokström bedömer att R129 med tiden kommer att bli den dominerande standarden, men att båda standarder kommer att finnas parallellt under en tid framöver.

Vid testningen placerade laboratoriet en docka motsvarande åldern en månad i de olika babyskydden, som i sin tur placerades i en krocksläde som simulerar bilsätet. Släden kördes mot en barriär och frontalkrockade i en hastighet på 50 km/h. I testet användes en något kraftigare krock än vad som anges i standarden för R129. Krockens påfrestningar på bröst, huvud och nacke registrerades med sensorer i dockan. Förloppet filmades samtidigt av två höghastighetskameror. 

Trots den tuffare krocken klarade flertalet av babyskydden testet bra, men fyra av dem klarade inte gränsvärdet för tryck mot bröstkorgen. Värt att nämna här är att R44-stolen BeeMoo var det babyskydd som klarade frontalkrocken bäst.

Sidokrocken utfördes helt enligt standarden för R129. Utfallet visade inte oväntat att i-Size-skydden ger ett klart bättre skydd vid sidokollision än de två babyskydden av den äldre R44-standard. Dessa klarade inte gränsvärdena för påfrestning av huvud och nacke. Det gjorde däremot alla i-Size-stolarna.

Alla babyskydden krocktestades med en så kallad ISOFIX-basenhet. Som jämförelse testades även ett av skydden utan basenhet, enbart fäst med bilens bälte. Något överraskande klarade samma stol, utan ISOFIX-basenhet, sidokollision bättre än med basenheten.

En slutsats från momentet är därför att basenheten i sig inte ger en ökad säkerhet vid själva krocken, men gör det enklare att sätta fast stolen och minskar risken för felaktig montering, vilket i sig kan ge en ökad säkerhet.

Katarina Bokström betonar att trafiksäkerhet överlag är ett komplext ämne där förutsättningarna snabbt kan ändras, med allt från politiska beslut till nya tekniska lösningar.
– När det gäller säkerheten kring våra barn är det självklart att vi vill ha så bra skydd som möjligt. Runt 80 procent av alla frågor från konsumenter som vänder sig till NTF kretsar också kring barnstolar och babyskydd, säger hon.
– Det visar att många föräldrar tycker att det är komplicerat, inte minst när de ställs inför det stora utbudet som finns på nätet.

BeSafe iZi Go Modular X1 är testets klara vinnare, med genomgående bra krocksäkerhet och även höga betyg i användarvänlighet.

Fakta om testet

Testfakta och Norges Automobil-Forbund (NAF) har genomfört ett jämförande laboratorietest av nio babyskydd för att jämföra hur bra dessa produkter är ur krocksäkerhetssynpunkt, samt hur enkla de är att använda.

Produkter i testet:

  • BeSafe iZi Go Modular X1 (i-Size)

  • BeSafe iZi Go Modular X1 (utan bas, fäst med bälte)

  • Maxi Cosi Coral (i-Size)

  • Bugaboo Turtle Air by Nuna (i-Size)

  • Cybex Cloud Z i-Size (i-Size)

  • Axkid Modukid infant (i-Size)

  • Britax Römer Baby-Safe 2 i-Size (i-Size)

  • UPPAbaby Mesa i-Size (i-Size)

  • Beemoo Babyskydd (R44)

  • Britax Römer Primo (R44)

Samtliga stolar testade med respektive ISOFIX-bas. ISOFIX är ett fästsystem för bilbarnstolar som bygger på en internationell standard. HTS BeSafe iZi Go Modular X1 testades även utan bas för att se hur mycket basen inverkar på resultaten.

Krocktesterna har utförts på det ackrediterade laboratoriet CSI S.p.A i Italien

Testutförande

Tester på krocksäkerhet av babyskydd är tydligt reglerat i standarder för respektive produktkategori. Den senaste standarden för babyskydd, och den standar som vi har följt i dessa tester heter “UN-R 129” (även kallad i-Size) den aktuella versionen som vi använt är “2012 & 2015 Draft”. Tidigare standard hette UN-R 44. Båda dessa standarder är i nuläget giltiga. De största skillnaderna i den nya i-Size-standarden är att:

  • Tillverkaren ska ange längden på barnet som stolen är anpassad för, tidigare angavs barnets vikt.

  • Bilbarnstolar för barn upp till 15 månader ska vara bakåtvända. I den gamla standarden är det upp till nio månader.

  • Bilbarnstolarna och bilarna ska vara kompatibla.

  • Förutom test av frontalkrock har även test av sidokrockar lagts till i den nya standarden.

Krocktest från sida och front

I vårt krocktest har vi valt att använda en hastighet på 50 km/h tillsammans med en krockpuls som är något högre än vad som anges i standarden. Sidokrocken testades helt enligt standard. En testdocka med krocksensorer, av typen Q0 (motsvarar en 1 månader gammal baby), placerades i en stol som ska testas. Stolen monterades, enligt tillverkarens anvisningar, i en släde som ska simulera ett bilsäte. Släden körs mot en barriär i den definierade hastigheten och krockpulsen. Hela förloppet registreras av sensorerna i dockan, släden samt av två höghastighetskameror.

Resultaten från krocktesterna anges som ett medelvärde av g-krafterna, i krockens riktning, under de 3 millisekunder då krafterna är som högst.

Användarvänlighet

Ett användartest genomfördes med en panel bestående av fyra flerbarnsföräldrar för att bedöma hur de olika babyskydden är att montera och placera. Varje panelmedlem fick prova att montera och placera samtliga babyskydd i testet - både med tillhörande ISOFIX-bas, och med endast bälte. För varje babyskydd fick deltagarna sen lämna kommentarer om vad de upplevde som för- och nackdelar med produkten, samt betygsätta dem på följande punkter:

  • Hur lätt var basen att placera/ montera?

  • Hur lätt var stolen att placera/ montera?

  • Hur lätt var stolen att placera/ montera med bälte?

 

 

 

TABELL MED RESULTAT FRÅN TESTET

facebook Comments

Fler nyheter

Laboratorietest

Kvalitet kostar när det gäller hantverksbyxor

Med ett par sköna, stretchiga hantverksbyxor blir arbetet både enklare och bekvämare. Vårt test visar att slitstarka byxor kostar mer men håller längre, och är därmed både mer ekonomiska i längden och samtidigt ett bättre miljöval.

Laboratorietest

Bästa brännan på burk - test av brun utan sol

Brun utan sol är ett enkelt knep för att få en solkysst ton utan att utsätta huden för skadliga UV-strålar - eller pigga upp sig när solen lyser med sin frånvaro. Testfaktas test av BUS-produkter i mousseform visar att det inte är de dyraste produkterna som är bäst.

Bästa försäkringen för din hund

Det finns betydande skillnader mellan försäkringsbolagens olika husdjursförsäkringar. Det visar Testfaktas stora jämförelse av olika hundförsäkringar. En helt vanlig hundägare kan spara tusentals kronor om året genom att välja rätt försäkringslösning.

Laboratorietest

Varma fötter med risk för överhettning

Testfaktas laboratorietest av eluppvärmda strumpor visar på stora skillnader i såväl pris som kvalitet och prestanda. Några blir till och med så varma att man riskerar att bränna sig om man inte är försiktig. Men testet visar också att det går att hitta en bra strumpa till ett rimligt pris.

Laboratorietest

Äkta honung var sockerdopad

Åtta av tio sorter kan klassas som äkta honung, med varierande kvalitet.

De två övriga lever inte upp till EU-kraven – och en av dem borde inte ens få kallas honung. Det visar Testfaktas laboratorieanalys av honung.

Laboratorietest

Mest kronljus för kronan

Den som köper ett riktigt kronljus får som regel ett högkvalitativt ljus som håller vad det lovar i form av brinntid och låga – oavsett vad det kostar. Testfaktas test visar också att det kan förekomma relativt stora variationer i brinntid i samma förpackning. 

Laboratorietest

Clas Ohlson Ceramic Frying Pan

Testfakta Research har på uppdrag av Clas Ohlson AB genomfört ett laboratorietest av Clas Ohlsons non-stick-stekpanna med keramisk beläggning. Clas Ohlsons stekpanna presterar mycket bra till bra genom testets samtliga delmoment och uppfyller med råge kraven för Testfaktas kvalitetsmärkning Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Clas Ohlson Vinterviken - konstgjord julgran

Testfakta Research har på uppdrag av Clas Ohlson genomfört ett laboratorietest av Clas Ohlsons julgran Vinterviken. Julgranen har testats tillsammans med jämförbara julgranar från Star Trading och Jula. Clas Ohlsons julgran presterar genomgående bra i samtliga testmoment och uppfyller med god marginal kraven för Testfaktas kvalitetsmärkning Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Dyr airfryer ingen garanti för perfekta pommes

En airfryer i budgetklass fixar i många fall både godare pommes och är mer energisnål än en dyrare variant. Dessutom är risken att bränna sig mindre. 

Laboratorietest

Vinteroveraller - priset ingen garanti för kvalitet

Vi förväntar oss att de ska hålla barnen torra och tåla rutschkanan och tuffa tag på lekplatsen. Det klarar också flera av vinter-overallerna i Testfaktas test men långt ifrån alla. Och priset är ingen garanti för kvalitet – testets dyraste overall utmärker sig negativt.

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta.

TEMA CYKLA

Allt inför cykelsäsongen

Tester av elcyklar, cykelhjälmar, och andra cykelrelaterade produkter. Här hittar du även tips och guider.

TEMA SOVA

Allt för din nattsömn

Tester av sängar, bäddmadrasser och kuddar samt guider och artiklar om sömnrelaterade produkter.