Foto: Rickard Kihlström
Nio helautomatiska espressomaskiner testades i Arvid Nordquist testlokaler. I testet ingick att tajma hur långt tid det tog för maskinerna att göra en espresso och kolla temperaturen på kaffet när det kom ut genom pipen.
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2008/10/24/80732.jpg"/>
Nedan ses kaffeexperterna Martin Johnson och Philippe Barreca (längst bak) prova espressokaffe. De fick bedöma smak, utseende, temperatur och lukt i ett blindtest. När de provsmakar kaffet sörplar de i sig en klunk för att kaffet ska träffa smaklökarna uppe i gommen. Sedan spottas kaffet ut i vasken.
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2008/10/24/80733.jpg"/>
Philippe Barreca har flera gånger deltagit i Cup of Excellence, en tävling som korar kaffeproducerande länders bästa bönor.
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2008/10/24/80734.jpg"/>
Philippe Barreca, Mikael Johnson och Martin Johnson undersökte maskinernas funktioner, snabbhet, hanterbarhet, kvaliteten på espresson, kvaliteten på lungon (espresso med mer vatten i) och kvaliteten på skummad mjölk.
mlns="http://xmlns.escenic.com/2009/import" source="teknomediaPictures" sourceid="http://www.testfakta.se/img/2008/10/24/80736.jpg"/>