Prisfall på platt-tv kan försvåra bytesrätten

Prisfall på platt-tv kan försvåra bytesrätten

Lennart Hällströms platt-tv för 30 000 höll inte länge. Efter flera reparationer och löften om pengarna tillbaka, erbjöd Netonnet en ny tv till ett värde av 10 000. Men enligt lagen har han rätt att häva köpet och kräva att få hela summan tillbaka.

Mattias Boström Publicerad: 6 Apr, 2009
Läs senare

Lyckan över den nya 50-tummaren för 30 000 kronor blev inte långvarig för Lennart Hällström. Redan efter ett år började den krångla. Bilden flimrade betydligt i grönt, vilket gjorde det omöjligt att titta på tv.


– Jag skickade in tv:n till reparation och pratade med chefen för kundtjänst, som lovade mig att om det inte gick att laga så skulle jag få en ny tv eller pengarna tillbaka, säger Lennart Hällström.

När han sedan fick tillbaka tv:n efter reparation återkom exakt samma problem omgående. Fast den här gången flimrade bilden i lila. Han skickade in tv:n igen, och fick än en gång löftet om ny tv eller pengarna tillbaka. Efter ett en dryg vecka fick Lennart Hällström ett sms där det stod att det inte var lönt att laga tv:n ytterligare en gång.

– Jag gick till Netonnet butik och sa att jag hade blivit lovad pengarna tillbaka. De sa åt mig att gå till kassan med kvittot så skulle det lösa sig. Men då dök butikschefen upp och stoppade det hela. Det var inte företagets policy att betala tillbaka pengar. Då erbjöd de mig en ny tv, som inte ens kostade hälften så mycket som min gamla.


Enligt Allmänna reklamationsnämndet säger konsumentköplagen att om samma problem uppstår tre gånger ska köpet hävas och hela summan återbetalas till kunden.


– Det är svårt för mig att uttala mig konkret om just det här fallet. Men om samma problem uppstår två gånger och återförsäljaren hävdar att det inte går att laga tv:n låter det rimligt att köpet ska hävas, säger Nils Sigfrid, jurist på Allmänna reklamationsnämndens.


Lennart Hällström menar att han har betalat 30 000 kronor för en massa problem. Att det dessutom är han själv som fått åka runt med den stora tv:n fram och tillbaka till reparatören tycker han är under all kritik.


– Jag har varit en bra kund och handlat mycket av NetOnNet genom åren. Ett år köpte jag tre tv-apparater och två filmkameror. Allt går bra när man handlar, men sen när det blir problem vill de inte vara med längre. Nu ska jag vända mig till Allmänna reklamationsnämnden, säger han.


Lennart Hällström misstänker nu att Netonnet struntade i att reparera tv:n en andra gång för att man då skulle vara tvungen att återbetala de 30 000 kronorna när köpet hävdes. Företagets kundskyddschef Mikael Anstrin anser dock att Netonnet har skött situationen på ett tillfredsställande sätt.


– Jag kan förstå hans besvikelse och köper dessutom delvis hans argument. Men man måste komma ihåg att tv:n han fick i ersättning är en bättre apparat än hans ursprungliga. Men vi är ödmjuka inför att vi varit dåliga i kontakten med kunden. Han är välkommen att höra av sig till oss, så kan vi försöka lösa det här så att han blir nöjd, säger Mikael Anstrin.


Lennart Hällströms nästa steg blir nu att vända sig till Arn. På så sätt hoppas han få tillbaka mellanskillnaden mellan den nya tv:n och den gamla.


– Konsumentvägledaren sa att mitt fall var lite av ett moment 22. Jag har inte haft några orimliga krav egentligen. Det är bara det att jag fått löftet om pengarna tillbaka så många gånger, så nu får Netonnet leva upp till det.



facebook Comments

Fler nyheter

Laboratorietest

Kvalitet kostar när det gäller hantverksbyxor

Med ett par sköna, stretchiga hantverksbyxor blir arbetet både enklare och bekvämare. Vårt test visar att slitstarka byxor kostar mer men håller längre, och är därmed både mer ekonomiska i längden och samtidigt ett bättre miljöval.

Laboratorietest

Bästa brännan på burk - test av brun utan sol

Brun utan sol är ett enkelt knep för att få en solkysst ton utan att utsätta huden för skadliga UV-strålar - eller pigga upp sig när solen lyser med sin frånvaro. Testfaktas test av BUS-produkter i mousseform visar att det inte är de dyraste produkterna som är bäst.

Bästa försäkringen för din hund

Det finns betydande skillnader mellan försäkringsbolagens olika husdjursförsäkringar. Det visar Testfaktas stora jämförelse av olika hundförsäkringar. En helt vanlig hundägare kan spara tusentals kronor om året genom att välja rätt försäkringslösning.

Laboratorietest

Konsistensen avgörande i smaktest av vegetariska bitar

Allt fler väljer att äta veganskt eller vegetariskt, åtminstone emellanåt. Ett snabbt och lätt sätt att laga en köttfri måltid är att använda ett vegetariskt köttsubstitut som till exempel vegobitar. Men är det någon skillnad mellan olika märken och är priset en garanti för bättre kvalitet? Testfakta har testat och analyserat vegobitar och ser att det sitter i själva tugget.

 

Laboratorietest

Varma fötter med risk för överhettning

Testfaktas laboratorietest av eluppvärmda strumpor visar på stora skillnader i såväl pris som kvalitet och prestanda. Några blir till och med så varma att man riskerar att bränna sig om man inte är försiktig. Men testet visar också att det går att hitta en bra strumpa till ett rimligt pris.

Laboratorietest

Äkta honung var sockerdopad

Åtta av tio sorter kan klassas som äkta honung, med varierande kvalitet.

De två övriga lever inte upp till EU-kraven – och en av dem borde inte ens få kallas honung. Det visar Testfaktas laboratorieanalys av honung.

Laboratorietest

Mest kronljus för kronan

Den som köper ett riktigt kronljus får som regel ett högkvalitativt ljus som håller vad det lovar i form av brinntid och låga – oavsett vad det kostar. Testfaktas test visar också att det kan förekomma relativt stora variationer i brinntid i samma förpackning. 

Laboratorietest

Clas Ohlson Ceramic Frying Pan

Testfakta Research har på uppdrag av Clas Ohlson AB genomfört ett laboratorietest av Clas Ohlsons non-stick-stekpanna med keramisk beläggning. Clas Ohlsons stekpanna presterar mycket bra till bra genom testets samtliga delmoment och uppfyller med råge kraven för Testfaktas kvalitetsmärkning Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Clas Ohlson Vinterviken - konstgjord julgran

Testfakta Research har på uppdrag av Clas Ohlson genomfört ett laboratorietest av Clas Ohlsons julgran Vinterviken. Julgranen har testats tillsammans med jämförbara julgranar från Star Trading och Jula. Clas Ohlsons julgran presterar genomgående bra i samtliga testmoment och uppfyller med god marginal kraven för Testfaktas kvalitetsmärkning Verified Quality & Performance.

Laboratorietest

Dyr airfryer ingen garanti för perfekta pommes

En airfryer i budgetklass fixar i många fall både godare pommes och är mer energisnål än en dyrare variant. Dessutom är risken att bränna sig mindre. 

Laboratorietest

Vinteroveraller - priset ingen garanti för kvalitet

Vi förväntar oss att de ska hålla barnen torra och tåla rutschkanan och tuffa tag på lekplatsen. Det klarar också flera av vinter-overallerna i Testfaktas test men långt ifrån alla. Och priset är ingen garanti för kvalitet – testets dyraste overall utmärker sig negativt.

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta.

TEMA CYKLA

Allt inför cykelsäsongen

Tester av elcyklar, cykelhjälmar, och andra cykelrelaterade produkter. Här hittar du även tips och guider.

TEMA SOVA

Allt för din nattsömn

Tester av sängar, bäddmadrasser och kuddar samt guider och artiklar om sömnrelaterade produkter.