Jens Eriksson svarar på kritiken

Jens Eriksson svarar på kritiken

Fordonsvärderingen använder sig av mycket erfaren personal och har fått få klagomål på värderingsresultatet, hävdar Jens Eriksson.

Susanne Ståhl Publicerad: 4 Jun, 2007
Läs senare

Fordonsvärderingen vänder sig till personer som inte har kunskap om bilar eller som helt enkelt inte intresserar sig, menar Jens Eriksson, som driver företaget. Han menar att värderingsuppgifterna är tillförlitliga och att förbehållen och kriterierna är nödvändiga för att kunna göra en värdering.
– Nyttovärdet ska ses i relation till kunden, skriver Jens Eriksson i ett mejl till Testfakta.se. Självklart kan man själv lägga ner jobb på att ta fram ett ungefärligt pris på ett fordon. Man kan också tapesera själv, eller måla själv, men ändå hyr privatpersoner in företag till att utföra tjänster som de inte har tid med eller kan.
    Enligt Jens Eriksson har företaget bara fått in två klagomål på själva värderingsresultatet, i ena fallet hade företaget gjort fel och i andra fallet hade kunden fel uppfattning av värdet på en nyinsatt motor.

Jens Eriksson kommer att ändra en del av informationen på hemsidan. "Beställ en värdering på 30 sekunder" har fått många att tro att värderingen skulle gå så fort, när det i stället handlar om hur lång tid det tar att fylla i beställningsformuläret. Den texten kommer nu att ändras till "Beställ en värdering direkt online"
Enligt Jens Eriksson har en kund ångerrätt fram till att uppdraget påbörjats. Vill man avbryta beställningen ska man ringa eller mejla och meddela det.
Fler nyheter

Många tillsatser i färdig pepparkaksdeg

Färdig deg underlättar pepparkaksbaket. Men förutom de klassiska julkryddorna innehåller flera märken också en hel del tillsatser. Och kvalitén på kakorna blir varierande bra.

Finaste fotoboken – test av åtta tjänster

En egenproducerad fotobok är en populär julklapp. Vi har testat åtta tjänster och låtit två av Sveriges främsta fotobokskännare bedöma slutresultatet.

UPPDRAGSTEST
Laboratorietest

Stort test av premiumklassade kontinentalsängar

Testfakta har kvalitets testat elva kontinentalsängar av olika fabrikat i laboratoriemiljö för att mäta komfort och uthållighet. Högst betyg fick Mios modell.

Laboratorietest

Test av billampor avslöjar tomma löften från tillverkarna

Visst kan du få lite bättre halvljus om du byter lampor på bilen, men knappast så mycket som tillverkarna lovar. Testfakta har testat 15 olika halogenlampor för att se hur mycket ljus de ger och hur länge de håller.

Bästa köket när strömmen gått

Strömavbrott? Eller skogsutflykt? I båda fallen är det är bra med ett litet portabelt kök som inte kräver el. Testfakta har jämfört åtta camping- och friluftskök.

Laboratorietest

Här är bästa spagettin - test av åtta märken

Dyr spagetti är inte alltid bättre – det finns bra budgetalternativ också. Och att pastan är bronsvalsad betyder inte att den är bättre på att ta upp sås, visar Testfaktas test.

Grästrimmer släpper ut hälsofarliga ämnen

En grästrimmer inköpt på Clas Ohlson släpper ut olagliga halter av miljö- och hälsofarliga ämnen, visar tyskt test.

UPPDRAGSTEST
Laboratorietest

Så blir du inte blåst på din luftrenare

Allergisk eller inte – kvalitén på inomhusluften blir allt viktigare. En luftrenare kan göra stor skillnad, men tillverkarnas kapacitetsmått är ofta svårtolkade och det är inte lätt att jämföra olika fabrikat.

Streamingtjänster kan bli kostnadfälla – så håller du kollen

Att streama film och musik och läsa böcker och tidningar via nätet börjar bli standard i de flesta hem. Men se upp – tjänsterna kan lätt bli en post i hushållsbudgeten som vi tappar kontrollen över.

MC-hjälmar byggda för standardens krav

MC-hjälmar kan vara designade för att klara standardens krav, avslöjar Testfaktas uppföljningstest. Bara genom att ändra vinkeln på islaget blir resultaten i flera fall helt annorlunda.

– Det är så klart inte bra. Standarden är gammal och kan behöva förnyas, säger Peter Halldin, forskare vid KTH och hjälmexpert.

Laboratorietest

Vattentäta vantar för barn håller inte tätt

Flera vantar till barn marknadsförs som vattentäta trots att de inte är det, visar Testfaktas test.
– Även om tyget är vattentätt så behöver inte sömmar och tejpningar vara det. För konsumenten kan det så klart bli missvisande, säger Rebecka Landin vid textillaboratoriet Swerea IVF.

UPPDRAGSTEST
Laboratorietest

Smart borste bäst för plack och tandkött

Byt till eltandborste är ofta rådet från tandläkaren. Men hur mycket bättre blir det med en eltandborste och är det någon skillnad på olika modeller? Testfakta Research har testat sex olika modeller i premiumklassen. Resultatet bekräftar tandläkarens råd men visar också att vissa modeller är klart mer effektiva.

Om Testfakta

Sedan 2001 har Testfakta underlättat köpbeslut och påverkat tillverkare genom oberoende tester, guider och journalistik.

Läs mer om Testfakta.