27
Frysta grönsaker lika nyttiga som färska
Råa grönsaker är inte alltid nyttigare än tillagadeLåt inte ketchupbråket förstöra middagen. Visst, den innehåller en del socker. Men ketchup ger också fem gånger så mycket av antioxidanten lykopen som färska tomater. Det beror på att lykopen och andra karotenoi
Ica återkallar Salmonellasmittad köttfärs
Båda produkterna är på 2500 gram med sista förbrukningsdag måndag 27 januari 2014. Köttfärsen har sålts över hela landet. Ica uppmanar nu kunder som köpt färsen att lämna tillbaka den till butiken.
Dålig Salmonellakontroll av importat kött
– Det är oacceptabelt att var sjätte sändning inte har provtagits på rätt sätt, säger veterinärinspektör Åsa Kjellgren. Bättre kunskap behövs hos myndigheter och företag i både avsändarländerna och Sverige.I undersökningen kontrollerades 131 sändninga
Risk för Salmonella i blandfärs från ICA
Återkallelsen gäller ICA Basic blandfärs i två
förpackningsstorlekar: 900 gram med sista förbrukningsdag
25-07-2013 och 1600 gram med sista förbrukningsdag 24-07-2013.Köttråvaran kommer från Irland och Danmark. Produkterna kan ha sålts i hela
Sverige från den
Nytt fall av Salmonella i Coops köttfärs
Det gäller irländsk nötfärs som sålts under varumärket Xtra
med 15 till 20 procents fetthalt, och sista förbrukningsdag den 26, 28 och 29
januari.I förra veckan gjorde Coop en annan återkallelse av
köttfärs. Även då hade Salmonella upptäcks i Xtra- färs fr
Salmonella i Axfoods hamburgare
Det rör sig om Garant Hamburgare 4-pack och Garant Hamburgare 10-pack med förbrukningsdatum 10-07-2012 samt Garant Grillbricka 09-07-2012. Hamburgarna har sålts på Willys, Hemköp, Prisextra och Tempo. Kunderna uppmanas lämna tillbaka produkterna till butiken
Fler produkter återkallas efter Salmonellalarm
Det var i söndags som stickprov visade spår av Salmonella och flera
förpackningar med kött återkallades. Nu dras allt som producerats på
samma linje i samma anläggning tillbaka. Det gäller Scan nötfärs 1 kilo
och Scan blandfärs 1 kilo daterade till den 22 maj. Utökn
Risk för Salmonella i Coops färs
Risken berör Coop Nötfärs 2 000 gr, Coop Blandfärs 500 gr, 1 000 gr och 2 000 gr och Coop Hamburgare 425 gr och 1 130 gr samt Coop Hamburgare Bacon.För nötfärsen är sista förbrukningsdag 28-31 maj, blandfärsen 28 maj-1 juni, hamburgare 29-30 maj och hamburgare
Salmonella i köttfärs från Axfood
Blandfärsen säljs i förpackningar med 1 kilo och 2,2 kilo och har bäst-före-datum den 28 februari. Den består av nötfärs från Irland och fläskfärs från Danmark och har sålts i butikskedjorna Willys, Hemköp, PrisXtra och Tempo.Personer som köpt färsen u
Salmonella i köttfärs på ICA
Återkallelsen gäller två förpackningar:ICA Nötfärs, 1600 gram, ursprung Irland, sista förbrukningsdag 6
februari och 7 februariICA Nötfärs, 2500 gram, ursprung Irland, sista förbrukningsdag 5
februari och 6 februari.Salmonellan upptä
Kalvfärs med Salmonella återkallas
Samtidigt återkallas kalvfärs av varumärket KA Lagerström, med sista förbrukningsdag 16 december. Köttfärsen ska lämnas tillbaka i butiken och inte slängas i hushållssoporna.
Resistenta bakterier vanligt på kycklingkött
Det är Livsmedelsverket och Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, som låtit undersöka förekomsten av antibiotikaresistenta bakterier på olika typer av kött. Myndigheterna letade efter så kallade ESBL-bildande bakterier som E.coli och Salmonella. Studien visar att ba
Axfood återkallar Salmonellasmittad krydda
Enligt Axfoods hemsida gjordes upptäckten vid en rutinanalys och inga sjukdomsfall har rapporterats. Partiet har bästföre datum/lotnummer 30-08-2014 1072912. Företaget uppmanar kunder som köpt kryddan att inte använda den utan lämna tillbaka förpackningen till
Nötfärs återkallas från Coop
Coops pressansvarige, Loise Stephan, uppmanar kunder som köpt färsen att vara noga med att hetta upp den till minst 70 grader innan förtäring. Man kan också lämna tillbaka färsen till närmaste Coop-butik.
Coop återkallar tre ton tyskt fläsk
Det är en stickprovskontroll som visat risk för Salmonella i
ett parti i fläskkarré, som i sin tur kan ha smittat fläskkotletten.
Produkterna har vita etiketter med texten "Fläskkarré skivad, ursprung
Tyskland" respektive "Fläskkotlett skivad, ursprung Tyskland",
samt t
Coop återkallar tysk karré och kotlett
Coops stickprovskontroll har endast visat på risk för
Salmonellaförekomst i fläskkarrén. Men eftersom fläskkotletten har förpackats i anslutning till karrén finns risk för
kontaminering. Produkterna har vita etiketter med texten "Fläskkarré skivad,
ursprung Ty
Tveksamt om "goda" bakterier hjälper alla
I livsmedelshyllorna hittar du hälsofiler, hälsoyoghurtar, fruktdrycker och shots med olika sorters laktobaciller och bifidusbakterier. I hälsokostaffären erbjuds tabletter och kapslar med ungefär samma innehåll fast oftast med betydligt större mängder av de ”goda”
Salmonella i Lidls mozzarella.
Italienska myndigheter upptäckte Salmonella i Linessa Mozzarella Light, 125 gram, med bäst före-datum 7 september 2010.Osten säljs i Lidls butiker och därför drar nu butikskedjan in produkten, som tillverkas i Tyskland.Detta är andra gången inom loppet av
Strängare kontroll av kinesiska nudlar
Ett antal utomeuropeiskt importerade livsmedel på svenska marknaden ska kontrolleras noggrannare efter 1 oktober. EU-kommissionen har tagit beslutet sedan förhöjda risker konstaterats för bland annat nudlar och kryddor. – Hela tiden görs nya bedömningar och list
Lidl återkallar fryst kyckling
Återkallan gäller Solängen hel djupfryst kyckling i förpackning om 1300 gram med bäst före datum 2011-03-15. Kycklingen har tyskt ursprung och har sålts i butiker i hela Sverige.