- En ny stekpanna bör diskas ur med lite diskmedel, torkas och gärna gnidas in med lite matfett innan du använder den.
- Diska alltid stekpannan noga efter användning så att det inte byggs upp beläggning av smuts som maten kan fastna i.
- Diska för hand – många tillverkare säger att man kan diska pannorna i diskmaskin, men maskindiskmedel kan innehålla slipande/polerande partiklar som kan skada beläggningen.
- Undvik att hetta upp pannan för mycket. Beläggningens släpp-egenskaper börjar försämras vid 260 grader. Normal stektemperatur är 160-180 grader.
- Undvik att kyla av stekpannan för snabbt genom att till exempel hälla kallt vatten i en varm panna. Det kan förstöra beläggningen eller i värsta fall resultera i att pannan slår sig och börjar skeva. Metaller kan röra sig vid snabba temperaturförändringar.
- Undvik att ställa andra kastruller direkt på din stekpanna eftersom det sliter på beläggningen. Lägg i så fall en handduk eller trasa emellan som skydd.