Meny
  • Casalls sportbehå är testvinnare. Foto: Casall
-A A +A

Bästa behåarna för träningspasset

En skön och stabil sportbehå är det viktigaste plagget, jämte skorna, för alla sportande kvinnor. Men i Icakurirens test av tio behåar är det ingen som får toppbetyg.

Bäst i testet är Casalls sportbehå. Den är bekväm och håller bysten på plats, enligt de två kvinnor som testat behåarna åt Icakuriren.

Plaggen testades även av ett laboratorium. Bland annat undersöktes då om behåarna krympte i tvätten eller om de färgade av sig.

Inte ens testvinnaren Casall får toppbetyg, just eftersom den krympte något i tvätten.

Två andra sportbehåar hamnar också högt upp i testet: Stay in place seamless bra och Nike W Shape bra. De passar särskilt för kvinnor med liten byst, enligt testarna. För storbystade kvinnor riskerar de här behåarna att åka upp under ett träningspass.

Sämst är Röhnisch Cross bra. Den färgar av sig, är trång och skaver samt har för långa axelband, enligt Icakuriren.

Alla sportbehåar kostar under 500 kronor. Den billigaste, H&M:s behå för 149 kronor, krympte en hel storlek efter tvätt.

Övriga sportbehåar i testet är från Lindex, Stadium/Soc, Swegmark, Adidas och Champion.

Läs hela testet här.

Relaterade artiklar

Höga betyg för årets löparskor

Löparskorna testades på det biomekaniska laboratoriet vid Essens universitet.
Test av löparskor för män.

Fyra modeller sticker ut som bättre än övriga i Testfaktas test av löparskor för män. För årets två nykomlingar gick det däremot inte så bra.

Friluftsjackor innehåller giftiga kemikalier

Analys från Greenpeace.

Alla friluftsjackor i Greenpeace test innehåller PFC-kemikalier. Ämnena kan ge både cancer och sämre fosterutveckling, enligt studier.

Löparskorna som är bäst i test

Foto: Testfakta
10 dammodeller undersökta.

Ett högre pris är ingen garanti för en bättre löparsko. Det visar Testfaktas stora laboratorietest av tio vanliga dammodeller.

Fler tester och nyheter från Testfakta