4

Lågt intresse för hållbar fisk

Publicerad: 27 Oct, 2014 i Hem > Hem & hushåll > Lågt intresse för hållbar fisk
Enligt en undersökning av Coop i Danmark från 2013 tänker endast 1 av 5 konsumenter på hur fisken fångats eller om det rör sig om en utrotningshotad art. Och mindre än en sjättedel av konsumenterna känner till vad MSC:s miljömärke står för.Bristen på kunskap om fisk är ett p

Kritik mot miljömärkning av fisk

Publicerad: 15 May, 2012 i Hem > Livsmedel > Kritik mot miljömärkning av fisk
Nära en tredjedel av de MSC-certifierade bestånden är överexploaterade eller överfiskade, enligt de tyska forskarna. Samma sak gäller för 19 procent av bestånden som FOS-märkts.Anledningen till den felaktiga märkningen är att vissa företag som sköter certifi

Låg halt av omega-3 i fiskpinnar

Publicerad: 13 Apr, 2012 i Hem > Livsmedel > Låg halt av omega-3 i fiskpinnar
I studien ingår 34 fiskar, skaldjur och fiskprodukter. Två vanliga och relativt billiga fiskar rekommenderas.– Sill och makrill är exempel på bra val. De innehåller mycket nyttigt fett och är också bra ur miljösynpunkt. Det är inte alla fiskar och fiskprodukter

Fisk med gott samvete

Publicerad: 16 Oct, 2007 i Hem > Livsmedel > Fisk med gott samvete
Vi äter i snitt 13 kilo fisk per person och år i Sverige. Mest populära matfiskarna är lax, torsk och sill. Minst en av dem borde vi äta mindre av. 75 procent av världens fiskebestånd är fullt utnyttjade eller hotas av överfiskning, enligt WWF. Därför har WWF sammans