Meny
  • Foto: Livsmedelsverket
-A A +A

Willys stoppade prisjämförelse

Varje år genomför Pensionärernas riksförbund, PRO, en prisjämförelse mellan de stora livsmedelskedjorna i Sverige. Men i år stoppades PRO:s prisjägare av Willys personal.

När representanter från PRO besökte Willys i Ludvika fick de beskedet att kedjan inte längre vill delta i undersökningen, skriver Dalarnas Tidningar. Orsaken är att Willys anser att organisationens tidigare prisjämförelser varit missvisande. Företaget hänvisar till egna undersökningar.

– Nej, prisuppgifterna som funnit på deras listor har inte överensstämt med våra uppgifter. Vi har konstaterat att butiker som i PRO:s undersökning varit billigast har enligt vår undersökning inte varit det, säger Johanna Eurén, kommunikationsansvarig på Willys till tidningen.

Relaterade artiklar

Få tvättmedel klarar alla fläckar

Läs mer om testet här

Olika flytande tvättmedel är olika bra på olika typer av fläckar. Några har bra allroundeffekt, och något är riktigt dåligt på det mesta. Ungefär så kan utfallet av Testfaktas laboratorietest av sex vanliga flytande vittvättmedel på den svenska marknaden sammanfattas.

Blöjan som är bäst på att hålla torrt

Foto: Shutterstock
Test av blöjor.

Dagens blöjor är överlägsna gårdagens. Men det skiljer ändå mycket i blöjornas förmåga att hålla barnstjärten torr, visar Testfaktas laboratorietest.

Dyrare tvättmedel tvättar sämre

Test av tvättmedel.

De dyrare tvättmedlens rengöringsförmåga är långt ifrån fläckfri. Testfaktas laboratorietest av nio vanliga märken visar att Ariel och Via är sämst på att tvätta rent.

Fler tester och nyheter från Testfakta