Meny
  • Foto: Livsmedelsverket
-A A +A

Willys stoppade prisjämförelse

Varje år genomför Pensionärernas riksförbund, PRO, en prisjämförelse mellan de stora livsmedelskedjorna i Sverige. Men i år stoppades PRO:s prisjägare av Willys personal.

När representanter från PRO besökte Willys i Ludvika fick de beskedet att kedjan inte längre vill delta i undersökningen, skriver Dalarnas Tidningar. Orsaken är att Willys anser att organisationens tidigare prisjämförelser varit missvisande. Företaget hänvisar till egna undersökningar.

– Nej, prisuppgifterna som funnit på deras listor har inte överensstämt med våra uppgifter. Vi har konstaterat att butiker som i PRO:s undersökning varit billigast har enligt vår undersökning inte varit det, säger Johanna Eurén, kommunikationsansvarig på Willys till tidningen.

Relaterade artiklar

Runt 20 000 kronor om året kan en familj spara på att välja den billligaste matbutiken på nätet. Foto: Shutterstock
Stor prisjämförelse mellan tolv nätbutiker i Stockholm

Familjer som handlar sin mat på nätet kan spara över 20 000 kronor om året genom att välja rätt butik. Det visar en ny jämförelse av 69 varor hos tolv olika näthandlare i Stockholm.

Foto: Shutterstock
Test av blöjor.

Dagens blöjor är överlägsna gårdagens. Men det skiljer ändå mycket i blöjornas förmåga att hålla barnstjärten torr, visar Testfaktas laboratorietest.

Fel bäst-före-datum.

En privatperson har anmält Willys butik i Saltsjöbaden Centrum till Livsmedelsverket efter att ha köpt och ätit för gammal kalvsylta. Förpackningen hade gått ut för en hel vecka sedan.

Fler tester och nyheter från Testfakta