Meny
  • Wizz glasklar blev bäst i test.
-A A +A

Billig fönsterskrapa bäst

En fönsterskrapa kan kosta från några tior till 700 kronor. När en professionell fönsterputsare testade fem modeller visade det sig att den billigaste och dyraste båda får toppbetyg.

Det är när vårsolen börjar skina genom fönstret som man upptäcker att det är dags att putsa. Icakuriren testade fem skrapor som ska göra jobbet. Den enklaste och billigaste skrapan från Maria rörets industrier fick toppbetyget fem. För drygt 30 kronor får du en lätt och smidig skrapa som inte lämnar några ränder.

Icas kombiraka får bottenbetyg eftersom gummibladet ständigt ramlar ur listen. Lika dåligt betyg få modellen Flexi Wipe från Vidcom. Den fungerar möjligvis på en bil, men knappast på fönster.

Smarts fönsterskrapa med en microfiberduk är bra, men det räcker dock inte med duken för att få rutan ren. Då behövs lösningsmedel.  Vill man ha en riktigt avancerad fönsterputsskrapa har Kärcher en modell för närmare 700 kronor. Den ska laddas innan den används, men då sugs vattnet upp och du slipper söl. Bäst med dyrast är omdömet.

 

Relaterade artiklar

Fler tester och nyheter från Testfakta