Meny
  • Många äldre barn struntar i frukost. Foto: Testfakta
-A A +A

Vanligt att barn struntar i frukosten

Var fjärde pojke och nästan var tredje flicka hoppar över frukosten minst en gång i veckan. Bland äldre barn är det ännu vanligare, enligt statistik från Statistiska centralbyrån.

I åldern 10 till 18 år struntar var fjärde pojke och nära var tredje flicka i frukosten minst en gång i veckan. Nära var femte barn hoppar över frukosten flera gånger i veckan.

Att inte äta på morgonen är vanligare bland äldre barn och mer än var fjärde 16-18-åring låter bli det flera gånger i veckan.

Det är också vanligare att hoppa över frukosten bland barn till ensamstående föräldrar, barn i arbetarhushåll och barn vars föräldrar inte har någon högskoleutbildning. 

Relaterade artiklar

Simonetta Granello testaa vuotavatko kumisaappaat. Kuva: Anna Sigge

Som nya klarar alla gummistövlar vätan. Men det är stora skillnader på hur bra de klarar att åldras, och hur bra stöd de ger åt små barnfötter, visar Testfaktas test.

Camilla Nilsson på Swerea förbereder för analys av perfluorerade ämnen. Foto: Anna Sigge
Test av vinterskor.

Fem av åtta testade kängor innehåller skadliga perfluorerade ämnen trots att företagen bedyrar att dessa inte förekommer i tillverkningen. I ett svenskt märke hittade laboratoriet det förbjudna ämnet PFOS.

Test av vinterskor för barn.

Problemet med skadliga perfluorerade ämnen i vinterskor till barn har minskat, visar Testfaktas test. Men fortfarande är det flera ”vattentäta” skor som inte håller tätt.

Fler tester och nyheter från Testfakta