labtest

Hitta bästa surfplattan

Stort test av nio modeller. Du får vad du betalar för. Det visar Testfaktas test av nio surfplattor. Samtidigt finns det bra och billiga plattor för den som inte har så höga krav.

läser kommentarer...

labtest

Slipp svetten med bästa tightsen

Test av löpartights för damer. Vissa löparbyxor håller huden torr, medan andra knappt leder bort någon fukt alls. Det visar Testfaktas test av åtta modeller för damer.

läser kommentarer...

labtest

Diskmedlet som räcker längst och rengör bäst

Test av handdiskmedel. Marknadsledande Yes klarar mycket riktigt att diska flest tallrikar. Men tittar man på hur rent det blir är flera andra märken minst lika bra, visar Testfaktas test av handdiskmedel.

läser kommentarer...

labtest

Billigaste blandningen bäst i test

Test av spolarvätskor. Köp rätt spolarvätska till sportlovsresan och få pengar över till annat. Den billigaste blandningen är mest effektiv mot vägsmutsen, visar Testfaktas test.

läser kommentarer...

labtest

Stora skillnader i pris och omega-3-halt mellan tillskotten

Analys av omega-3-tillskott för barn. Vissa tillskott ger långt mer omega-3 än vad kroppen behöver. Andra innehåller knappt några nyttiga fiskfetter alls. Det visar Testfaktas analys av åtta kosttillskott som rekommenderas för barn.

läser kommentarer...

labtest

Billiga bilbatterier har sämre hållbarhet

Test av startbatterier till bilen. Fulladdade och nya är alla batterier bra. Det är efter en tids användning som skillnaderna i kvalitet blir tydliga, visar Testfaktas laboratorietest av åtta olika startbatterier.

läser kommentarer...

Rätt vantar håller händerna varma i vinter

En del blir plaskvåta och tunga direkt. Andra kan hålla händerna torra under timmar av lek i snöslasket. Skillnaderna på årets tumvantar är stora, visar Testfaktas test.

läser kommentarer...

Fullt av ftalater i handskar för mat

Analys av engångshandskar av vinyl. Engångshandskar i vinyl ska skydda mot bakterier och kemikalier. Men handskarna i sig innehåller höga halter av hormonstörande ämnen, visar Testfaktas analys.

läser kommentarer...

” Vattentäta” vinterskor blir fort blöta

Test av vinterkängor för barn. Ett par bra vinterkängor måste vara både vattentäta, kunna andas och hålla värmen. Men det är långt ifrån alla märken som klarar det. Att det står waterproof på skorna är heller ingen garanti för torra fötter, visar Testfaktas laboratorietest.

läser kommentarer...

Blöta bakar i vattentäta overaller

Test av vinteroveraller för barn. När Testfakta testar fjorton av säsongens vinteroveraller håller de god kvalitet över lag, men två overaller håller inte tätt där det är som viktigast – i baken.

läser kommentarer...

Känt miljögift i flera av barnjeansen

Analys kemikalier i jeans för barn. Nio av tio barnjeans innehåller kemikalier, visar Testfaktas test. Framför allt är det miljön som tar stryk när giftiga ämnen rinner ut med tvättvattnet.

läser kommentarer...

Inget tvättmedel är helt fläckfritt

Test av kulörtvättmedel. Det skiljer mycket i rengöringsförmåga mellan olika kulörtvättmedel. Men ingen produkt klarar fläckar från kaffe och te, visar Testfaktas test. De tre bästa produkterna är alla kedjornas egna varumärken.

läser kommentarer...

Kameran som tar bäst bilder

Test av kompakta digitalkameror. Zoom, bättre optik och många smarta funktioner gör att kompaktkameran kan ta betydligt bättre bilder än mobilen. Men vissa tillverkare lyckas bättre än andra, visar Testfaktas test.

läser kommentarer...

Åtta av nio barnvagnar klarar inte kraven

Test av barnvagnar. Risk att klämma fingrarna och fastna med fötterna. Chassin som är på väg att fälla ihop sig och stoppning som går att bita loss och sätta i halsen. I Testfaktas test av barnvagnar är det bara en vagn av nio som klarar alla krav.

läser kommentarer...

Bästa lampan till cykelfärden

Test av portabla cykellampor. Vissa cykellampor lyser upp hela skogen framför dig. Andra är mest till för att du ska synas. Miljön man cyklar i spelar stor roll för valet av lampa.

läser kommentarer...

Bra prestanda men svåra att rengöra

Test av induktionshällar. Induktionshällarna i Testfaktas test håller en jämn kvalitet. Däremot skiljer de sig åt i hur lätta de är att hålla snygga och rena.

läser kommentarer...

Stort svinn med fel potatisskalare

Att skala lagom är en konst. Få skalare är effektiva utan att samtidigt skala bort onödigt mycket av själva grönsaken. I värsta fall kan en fjärdedel av moroten försvinna. Det visar Testfaktas test av tio potatisskalare.

läser kommentarer...

En ekologisk banan är en giftfri banan

Listan på bekämpningsmedel blir lång när Testfakta låter analysera bananer. Som mest hittade labbet sju olika gifter i skalet på en och samma banansort. Och flera av gifterna finns inte bara i skalet. Garanterat giftfria är bara de ekologiska bananerna.

läser kommentarer...

Hälften av bänkskivorna står inte emot fukten

På fyra av åtta köksbänkskivor i Testfaktas test kryper vatten och ånga in under kantlisten och skadar skivan.
– Har fukten väl kommit in och skivan börjat svälla är det svårt att rädda den, säger Bengt-Åke Andersson, testledare på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

läser kommentarer...

Underkänt för åtta av tio flytvästar

Bara två av de uppblåsbara flytvästarna i Testfaktas test får godkänt. Resterande åtta lyckas inte hålla munnen tillräckligt högt över vattenytan.

läser kommentarer...

Låg kvalitet på lakanen

Slitstarka lakan som varken noppar sig eller tappar formen är svåra att hitta i svenska butiker. Prislappen ger heller ingen bra vägledning. I Testfaktas test är det dyraste lakanet visserligen bäst, men det billigaste hamnar på en god andraplats.

läser kommentarer...

Så mycket försämras skyddet i solkläderna

Solskyddskläder till barnen är en självklar investering för många familjer inför semestern. Men det är stora skillnader på hur bra solskyddet sitter i när plaggen används, visar Testfaktas test.

läser kommentarer...

Underkänt för tre av nio cykelhjälmar

Tre av nio cykelhjälmar för barn klarar inte kraven, visar Testfaktas test.
- Det är inte acceptabelt. En hjälm som inte dämpar stöten tillräckligt ökar risken för skallskador, säger Jonas Eriksson, utredare på Konsumentverket.

läser kommentarer...

Tufft test avslöjar väskans brister

Tappade hjul, spruckna plasthöljen eller knappt en repa.
Det är stora skillnader på hur bra olika resväskor klarar semesterns påfrestningar, visar Testfaktas test.

läser kommentarer...

Hälften av stövlarna spricker med tiden

Som nya klarar alla gummistövlar vätan. Men det är stora skillnader på hur bra de klarar att åldras, och hur bra stöd de ger åt små barnfötter, visar Testfaktas test.

läser kommentarer...

Billig alkomätare missar rattfyllan

Sju av tretton alkoholmätare i Testfaktas test är inte tillförlitliga, och kan ge grönt ljus åt bilförare som egentligen är för fulla för att köra. Flera av mätarna släpper igenom även grovt rattfylleri, utan indikation på att föraren borde låta bilen stå.

läser kommentarer...

Lättaste lurarna låter bäst

Hörlurar som ger en riktigt bra ljudkvalitet och samtidigt är lätta att ta med sig kan vara en svår kombination. Men Testfaktas test av sex olika on ear- hörlurar visar att den nättaste luren också har det bästa ljudet.

läser kommentarer...

Hög nivå även på billiga goggles

Sol, snö, vind och vurpor. Att kunna skydda ögonen är ett måste för alla skid- och snowboardåkare. När Testfakta jämför åtta par skidgoggles visar det sig att de största skillnaderna är på prislappen.

läser kommentarer...

Stora skillnader på D-vitaminpillren

Alla talar om vikten av D-vitamin, men det är inte alltid du kan lita på vad som står på pillerburken, visar Testfaktas analys.

läser kommentarer...

Tungmetallerna kvar i barnens gröt och välling

Bly och arsenik. Testfaktas laboratorieanalys visar på fortsatt höga halter av tungmetaller i barngröt och välling. För en av de testade grötprodukterna räcker det med tre portioner om dagen för att komma upp i blynivåer som kan påverka hjärnans utveckling.

läser kommentarer...

Stor skillnad mellan barnstolars stabilitet

Test av höga barnstolar. Barnstolar orsakar många allvarliga olyckor varje år. Testfakta har undersökt vilken stol som är lättast att välta och svårast att ta sig ur. 


läser kommentarer...

Symaskinen synas i sömmarna

Test av symaskiner. Sytrenden är stekhet!
Men vilken maskin klarar både jeans och viskos bäst?
Testfakta har jämfört fem modeller i olika prisklasser.

läser kommentarer...

Dyraste kängan får underkänt

Test av vinterskor för barn. Att en känga kostar mycket pengar behöver inte betyda att den håller tätt, visar Testfaktas årliga test av vinterstövlar för barn. Den dyraste skon i Gore Tex-material släppte in vatten direkt.

läser kommentarer...

Vinteroverallerna står inte emot blötan

Test av vinteroveraller för barn Vinteroverallerna i Testfaktas laboratorietest är slitstarka och funktionella. Men två overaller är inte vattentäta – trots att de lovar det.
– De här overallerna kommer att läcka igenom på sikt, säger Ann Stare på laboratoriet Swerea IVF.

läser kommentarer...

Bästa bh:n för träningspasset

Test av sport-bh:er. En bra sport-bh är lika viktig i gymmet som träningsskorna. Testfakta har jämfört sex modeller och skillnaderna i komfort är större än skillnaderna i kvalitet.

läser kommentarer...

Jeansen som håller bäst

Test av hållbarheten på jeans. Hållbarheten på dagens jeans är ett hett diskussionsämne. Testfaktas test visar att kvaliteten överlag är hög. Bäst klarade sig ett av de billigare märkena.

läser kommentarer...

Hög halt av bisfenol A i kokosmjölk

Analys av konserver. Att konserverad mat kan innehålla det hormonstörande ämnet bisfenol A är numera allmänt känt. Men hur skiljer sig halterna åt mellan några av våra vanligaste konserver? Testfaktas analys ger svaren.

läser kommentarer...

Parkettgolv test

Billigt parkettgolv håller bäst

Test av parkettgolv. Vanliga parkettgolv slits olika snabbt, visar Testfaktas test. Överlägsen slitstyrka har testets näst billigaste golv som även klarar rödvinsfläckar utan problem.

läser kommentarer...

Systemkamera test

Bra bildkvalitet från kompakta systemkameror

Test av systemkameror utan spegel Den nya generationens systemkameror är betydligt smidigare än de traditionella med spegel. Men trots att formatet har krympt är bildkvaliteten hög. Det visar Testfaktas laboratorietest av sju populära modeller.

läser kommentarer...

Tandborstarna som inte gör rent

Test av tio tandborstar. Tandborstarna ser snarlika ut. Ändå är det stor skillnad på hur rent de gör. De visar Testfaktas laboratorietest av tio mjuka tandborstar. Aquafreshs borste lämnade kvar 40 procent av smutsen, medan testvinnaren från Jordan gjorde närapå helt rent.

läser kommentarer...